4oo Personeel wervingscampagne

Om collega’s te werven zodat we de groei van en de werkdruk bij 4oo kunnen bijbenen is o.a. gekozen voor een online campagne op social media. We beginnen met berichten op LinkedIn (en kort daarna) op Facebook te plaatsen.

Doelstelling

De berichten hebben slechts één doel: mensen lokken naar de 4oo-vacature site.

In de veelheid van messages op social media – en de snelheid waarmee de lezer scant – heb je nauwelijks tijd voor uitleg of nuance. Bijvoorbeeld om een ingewikkelde boodschap of gedetailleerde werkwijze (de 4o’s) toe te lichten. Je moet gelijk de attentie en interesse opwekken van de kijker. Hem/haar zodanig nieuwsgierig maken dat hij/zij gelijk tot actie overgaat: de 4oo-vacature bezoeken!

Op LinkedIn berichten kun je niet gelijk doorlinken naar andere platforms, dat wil Linkedin niet. Tenzij je commerciële campagnes afneemt. De url (4oo-vacatures.nl) moet dus bij reguliere berichten zelf door de geïnteresseerden in de browserbalk getikt worden. Waarschijnlijk nemen alleen geïnteresseerden (baanzoekers) die moeite. En wellicht nog direct concurrerende bedrijven of omzet zoekende recruiters/headhunters. Indien de baanzoekers die moeite nemen en naar de 4oo-vacature site surfen, is de kans groot dat zij ook daadwerkelijk reageren met een cv.

Doelgroepen

Begeleiders, teamleiders en gedragswetenschappers worden ieder op hun eigen core-business aangesproken (begeleiden naar het juiste pad, succesvol aansturen van een team, het juiste gedrag bevorderen). Op een directe, uitdagende en appellerende wijze.

Middelen

Onderstaande voorbeelden zijn bedoeld voor Linkedin, ze zijn vierkant van formaat (1080 x 1080 px). Waardoor ze op smartphones extra groot het beeld vullen… De kleuren zijn volvlakken uit de huisstijl.

Alle huidige werknemers. toeleveranciers, vrienden, families, etc. worden verzocht de berichten ook te plaatsen (sneeuwbaleffect).

Andere opties:

– Zijn er in jullie branche ook influencers om (betaalde) berichten te plaatsen?
– Betaalde advertenties op LinkedIn?
– Adverteren op Indeed?  
– Bericht nieuwe grote opdracht (en dus: gezocht personeel) bij beroepsverenigingen of vakbladen ?

4oo Linkedin Campagne